Cum ne intampina Domnul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ne intampina Domnul

Şi Domnul are multe modalităţi de a ne întâmpina pe fiecare dintre noi. Nimeni din cei care intră pe uşa bisericii nu se poate plânge că nu este luat în seamă de către Hristos. Celui care nu ştie nimic despre Hristos îi este suficientă icoana Sa binecuvântătoare, îi este de ajuns să fie întâmpinat de chipul Său blând, bun şi iertător, mângâietor şi aducător de pace.

Celui care a venit mai adesea la biserică, Hristos îi vorbeşte şi îl întâmpină prin cuvântul Său din Sfânta Evanghelie, prin care Domnul vorbeşte. La Sfânta Liturghie, Domnul te întâmpină vorbindu-ţi. În fiecare cuvânt al Evangheliei este cuvântul lui Hristos. Şi fiecare cuvânt al lui Hristos vine în întâmpinarea noastră.

Iar celui care s-a pregătit mai mult, care s-a îndreptat mai mult şi s-a spovedit, Hristos îi dă mai mult. Îi dă totul: Se dă pe Sine însuşi. Ne oferă Trupul şi Sângele Său. Ne împărtăşim cu El. Iată cum şi văzul nostru, şi auzul nostru, şi toată fiinţa noastră sunt întâmpinate de Iisus Hristos, când venim la biserică.

(Casian, Episcopul Dunării de JosScara Căinței, Ed. Episcopiei Dunării de Jos, Galați 2003, p. 14)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ne intampina Domnul

Vizualizari: 420

Id: 23279

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.