Cum poate inainta si la ce masura a rugaciunii ar trebui sa ajunga crestinul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum poate inainta si la ce masura a rugaciunii ar trebui sa ajunga crestinul?

E greu de spus la ce măsură să ajungă, ca să ajungă la desăvârșire. Niciunul dintre noi nu știm ce înseamnă desăvârșirea în rugăciune, știm doar că sunt mai multe trepte de înaintare în rugăciune: este rugăciunea gurii, rugăciunea pe care o spui doar cu cuvântul și nu cu mintea și cu simțirea, nu pentru că nu vrei, ci pentru că nu ajuns la măsura aceea. După aceea, este rugăciunea minții pe care o spui cu mintea și care îți umple mintea așa încât gândurile celelalte nu mai au putere asuprea ta, chiar dacă se ivesc gânduri străine de rugăciune. Apoi rugăciunea inimii, care este rugăciunea totală. Aceasta, în general, se accentuează cu rugăciunea isihastă, cu „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Pași pe calea duhovnicească – convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2010,  p. 59)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum poate inainta si la ce masura a rugaciunii ar trebui sa ajunga crestinul?

Vizualizari: 271

Id: 19095

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.