Cum putem ierta pe aproapele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem ierta pe aproapele?

- Cum putem ierta pe aproapele?

- Iaca aşa: gândeşte-te la răul tău. De ce vezi paiul din ochiul aproapelui, iar bâr­na din ochiul tău n-o vezi? Când spune Mântuitorul asta, ne spune că orice pă­cat al aproapelui nostru, oricât de grav ar fi, în comparaţie cu păcatul nostru este un pai. Iar noi avem o bârnă. Oricât de curaţi am fi, dacă vedem păcatul aproapelui, ne creşte o „bârnă” în ochi. Aşa că cel care îşi urmăreşte neputinţele sale, care îşi vede neputinţele sale şi vrea să dobândească iertare de la Dumnezeu, Îl iubeşte pe Dumnezeu, nu se mai îngri­jeşte de păcatele altora, ci se întoarce mai mult către sine şi către Dumnezeu.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, Editura Cathisma, București, 2006, p. 85)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem ierta pe aproapele?

Vizualizari: 514

Id: 21545

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.