Cum putem ierta si apoi sa iubim pe cei care fac mult rau?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem ierta si apoi sa iubim pe cei care fac mult rau?

Cum putem ierta şi apoi să iubim pe cei care fac mult rău? Având mereu în faţa ochilor minţii sau chiar în faţa noastră icoana Răstignirii, privind cum Hristos i-a iertat pe toţi, iar nouă nu ne-au greşit oamenii chiar aşa de mult cum i-au greşit Lui. Iubirea depinde de voinţa omului. De exemplu, mă pot strădui să iubesc pe cineva pe care la un moment dat îl antipatizez. Nu, nu trebuie sa îl iubeşti în felul în care iubeşti pe cel care îţi este simpatic. Pe acesta trebuie sa îl iubeşti aşa cum este el antipatic, căci apoi vine şi celălalt fel de iubire.

(Părintele Nicolae Tănase, Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, 2001, p, 76)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem ierta si apoi sa iubim pe cei care fac mult rau?

Vizualizari: 311

Id: 9699

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.