Cum putem sa ne mantuim

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem sa ne mantuim

Dacă zici că mântuirea este în dar, de ce se cer de la om și faptele cele bune ale lui? Nu te înșela. Harul este din partea lui Dumnezeu. Iar din partea omului se cere credința cea dreaptă, unită cu faptele lui cele bune, pentru a se putea mântui. Deci credința cea lucrătoare, aceea care se lucrează prin dragoste (Galateni 5, 6). Să nu crezi dumneata că Dumnezeu mântuiește pe om fără de om. Adică fără a cere și osteneala lui. Trebuie și o contribuție proprie a omului la mântuirea lui, pentru a se arăta voia lui liberă și credința lui, dragostea lui și nădejdea lui față de Dumnezeu.

(Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 17, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 32)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem sa ne mantuim

Vizualizari: 255

Id: 16925

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.