Cum sa castig vremea?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa castig vremea?

Rugăciunea nu e o practică de ritual, adică rugăciunile nu le facem pentru că sunt prescrise, ci pentru a fi în legătură cu Dumnezeu. Nu-i o pierdere de vreme, ci o câștigare a vremii. Rugăciunea este o vreme de câștig sufletesc și asta trebuie să o avem în vedere pentru că altfel, poți să citești Psaltirea, să zicem, în care sunt mii de idei și mii de stări sufletești pe care le-au avut cei care au scris psalmii, dar dacă nu ți le împropriezi, nu faci altceva decât exerciții de citire și să-ți formezi gândul că ai realizat ceva, când în realitate nu ai realizat nimic... În Pateric se spune, de pildă, că un călugăr care se roagă numai când se roagă, acela nicidecum nu se roagă. Deci, cineva care se roagă numai după program, acela de fapt nu se roagă, ci numai spune rugăciuni. Și una e să te rogi cu adevărat și alta este să spui rugăciuni. Când spui rugăciuni, în realitate textele rămân cumva pe lângă tine, dar când te rogi cu textele de rugăciune atunci simți prezența lui Dumnezeu și simți și raportarea ta la Dumnezeu, adică îi spui ceva lui Dumnezeu despre tine, despre oameni.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Pași pe calea duhovnicească – convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2010, pp. 49-50)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa castig vremea?

Vizualizari: 286

Id: 22444

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.