Cum sa ne inmultim talantii?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa ne inmultim talantii?

Creştine, fie ca dreapta ta nu numai să primească, ci să şi dăruiască. Ai primit de la Dumnezeu avere, dar o ţii pentru tine; nu o dăruieşti spre slava lui Dumnezeu şi în folosul aproapelui. Ai primit de la Dumnezeu raţiune! Nu o ascunde, ci dăruieşte-o nechibzuiţilor şi proştilor şi îţi vei înmulţi talantul. Ai primit sănătate şi tărie! Nu le ascunde, ci foloseşte-le pentru osteneală binecuvântată. Ai primit bogăţie! Nu o ascunde în pământ, în cămări şi cufere; averea pe care Dumnezeu ţi-a dat-o nu o risipi pentru satisfacerea patimilor şi pentru lux, ci împarte-o cerşetorilor şi sărmanilor, fraţii tăi. Ai pâine - împarte pâinea ta cu cei flămânzi. Ai îmbrăcăminte - nu o ţine în cămările tale, ci îmbracă-l pe fratele tău gol cu ea. Ai dobitoace - lasă nu numai ţie să-ţi slujească, ci şi celorlalţi oameni. Ai casă - nu o încuia, ci deschide-o celor ce vin la tine şi celor ce călătoresc ş.a.m.d.

(Sfântul Tihon din Zadonsk, Comoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2008, p. 99)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa ne inmultim talantii?

Vizualizari: 422

Id: 22257

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.