www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Cum sa ne rugam pentru vrajmasi?

Cum sa ne rugam pentru vrajmasi?

Cum să ne rugăm pentru vrăjmaşi?

Doamne, miluieşte-i. Iartă păcatele la toţi cei ce ne urăsc pe noi, cei ce ne ocărăsc pe noi. Iar dacă soţul este rău, zi aşa: „Doamne, miluieşte-l pe soţul meu, si-l izbăveşte de ispitele diavolului, să nu mai urască, să nu mă mai înjure, să nu mai bea”. Aşa să te rogi pentru el.

Dar pentru orice duşman care te urăşte şi te ocăreşte, tu să auzi cuvântul Evangheliei: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri; faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă şi vă rugaţi pentru cei care vă necăjesc”.

Dar când te rogi, să nu zici că acela-i vinovat, că nu-ţi ajută Dumnezeu. Știi ce să zici? „Miluieşte-mă, Doamne, pe mine păcătoasa, că pentru păcatele mele s-a făcut soţul rău. Eu sunt rea!” Atunci te aude Dumnezeu. Să nu dai vina pe celălalt. Să te găseşti pe tine însuți vinovat, că dreptatea lui Dumnezeu nu ştim cum este. 

(Îndrumări duhovnicești pentru vremelnicie și veșnicie. O sinteză a gândirii Părintelui Cleopa în 1670 de capete, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 77)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa ne rugam pentru vrajmasi?

Vizualizari: 598

Id: 8322

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.