Cunoasterea trupeasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cunoasterea trupeasca

Cunoaşterea trupească este strâns legată de studierea înţelepciunii şi cunoaşterii omeneşti, de dorinţele trupeşti, de satisfacerea patimilor iubirii de desfătare, lăcomiei şi iubirii de slavă. Este cunoaştere omenească, deoarece se ocupă cu inventarea şi cultivarea artelor, ştiinţelor şi învăţăturii. Este cunoaşterea care caracterizează întregul nostru învăţământ. Sfântul Isaac arată că cultivarea numai a acestui fel de cunoaştere pricinuieşte teamă şi tulburare, întristare şi deznădejde, laşitate în faţa oamenilor, întemeierea pe raţiune şi puterile omeneşti, frica de moarte şi de demoni. Este o cunoaştere care-l face pe om să pară puternic, raportat la aproapele său, însă cu totul slab fiinţial, raportat la Dumnezeu şi chiar la diavol. Este cunoaşterea care se cultivă şi astăzi şi care pricinuieşte teamă, nesiguranţă, răutate şi îndârjire.

(Mitropolit Hierotheos VlachosBoala şi tămăduirea sufletului în tradiţia ortodoxă, Editura Sofia, pp. 63-64)

Categoria: Articole

Cautare:

Cunoasterea trupeasca

Vizualizari: 471

Id: 7630

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.