Cuvantul fara fapta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvantul fara fapta

Ca un meşter care zugrăveşte o apă pe pereţi, şi apa aceea nu poate să-i stingă setea, şi ca un om care visează lucruri frumoase, aşa este şi cuvântul fără faptă. Cel ce din proprie experienţă grăieşte despre virtute, îl face pe cel ce ascultă, părtaş al virtuţii lui, ca şi cum i-ar împărtăşi câştigul negustoriei lui. Şi cel ce din câştigul său aruncă sămânţa învăţăturii în urechile ascultătorilor săi cu îndrăzneală, este asemenea cu bătrânul Iacov care grăia către înţeleptul Iosif: „Iată eu ţi-am dat cu o parte mai mult decât fraţilor tăi. Şi partea aceasta am luat-o de la Amorrei, cu sabia şi cu arcul meu“ (Facere 48, 22).

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoinţă, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 31)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvantul fara fapta

Vizualizari: 409

Id: 21567

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.