Cuvantul, indrumator spre Rai sau iad

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvantul, indrumator spre Rai sau iad

De aceea, omule, când vorbești, gândește-te că vorba ta rămâne scrisă în sufletul celui ce o ascultă, gândește-te să zidești pe tine și pe el cu fiecare cuvânt căci și el și tu sunteți ai lui Hristos, Care pentru noi creștinii, este temelia vieții noastre. „După harul lui Dumnezeu, cel dat mie, eu ca un înțelept meșter, am pus temelia, iar altul zidește. Dar fiecare să ia seama cum zidește; căci nimeni altul nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos. Iar de zidește cineva pe această temelie: aur, argint, sau pietre scumpe, lemne, fân, trestie, lucrul fiecăruia se va face cunoscut; îl va vădi ziua (Domnului). Pentru că în foc se descoperă, și focul însuși va lămuri ce fel este lucrul fiecăruia. Dacă lucrul cuiva se va arde, el va fi păgubit; el însă se va mântui dar așa ca prin foc” ( I Corinteni 3, 12). Nu uita că ești o cărămidă duhovnicească din marea clădire a Bisericii lui Hristos. Rămâi cuminte în acest zid socotindu-te legat de celelalte cărămizi cu mortarul iubirii.

(Ieromonah Arsenie Boca, Tinerii, familia și copii născuți în lanțuri, Editura Credința Strămoșească, 2005, p. 159)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvantul, indrumator spre Rai sau iad

Vizualizari: 466

Id: 17401

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.