Cuvantul lui Dumnezeu este simplu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvantul lui Dumnezeu este simplu

Vorbele Mântuitorului sunt atât de simple, atât de firești, încât atunci când omul aude pentru întâia oară că trebuie să se poarte astfel, se simte chiar stingherit. „Cum de nu m-am gândit singur la asta până acum?” - se întreabă el. Dar tot ce este mare, este simplu. Toată învățătura lui Hristos este neasemuit de simplă. Ea este îndreptată către oameni cu inimi simple; au primit-o cei mai simpli pescari din Galileea, care au devenit luminători ai întregii lumi.

Lui Hristos I-au urmat în primul rând, cei mai simpli oameni, fiindcă orice cuvânt al lui Hristos este simplu și uimitor de accesibil. Toată învățătura Lui parcă s-ar înțelege de la sine - și totuși, ce departe stă viața noastră de împlinirea acestor cuvinte simple, acestor mari porunci ale lui Hristos!

(Sfântul Luca al Crimeei, Predici, Editura Sophia, București, 2010, p. 346)







Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvantul lui Dumnezeu este simplu

Vizualizari: 358

Id: 9003

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.