Cuvintele sfinte adancite aduc lumina in suflet

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvintele sfinte adancite aduc lumina in suflet

Să te gândeşti că Dumnezeu e binevoitor, căci un tată care nu e binevoitor nu există, nu-i tată. Spune undeva Domnul nostru Iisus Hristos: „Dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu atât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El” (Matei 7, 11). E o lumină aici şi lumina aceasta e o bucurie pentru cine are această lumină. Cine citeşte lucrurile acestea numai aşa, de pravilă (de program) şi nu le adânceşte şi nu le vede valoarea, înseamnă că încă nu este luminat şi nu poate avea bucurie din ele. Dacă mai există şi altă lumină, aceasta este lumina cea dintâi, lumina mântuirii, lumina adevărurilor cuprinse în cuvintele lui Dumnezeu sau în cuvintele sfinţilor părinţi. De exemplu, când te gândeşti la cuvintele Sfântului Isaac Sirul, că „rugăciunea este o bucurie care înalţă mulţumire”, ai satisfacţia sufletescă pentru că ai întâlnit un lucru de valoare. Sau Sfântul Marcu Ascetul când spune: „Credinţa neclintită e un turn întărit şi Hristos se face toate celui ce crede” – e o lumină şi o bucurie. (Arhimandrit Teofil Părăian, Cum putem deveni mai buni – Mijloace de îmbunătăţire sufletească, Editura Agaton, pp. 57-58)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvintele sfinte adancite aduc lumina in suflet

Vizualizari: 264

Id: 3723

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.