Cuviosii din Athos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuviosii din Athos

„Cuvioșii din Athos aveau, pe lângă rugăciunea neîncetată, citirea după putere a pravilei de chilie și așteptarea neîncetată a ispitelor, smerenie și prihănirea de sine. Smerenia lor era în a se socoti mai răi decât toți și decât toată făptura, iar prihănirea de sine - în a lua vina asupra lor în orice împrejutare neplăcută și dureroasă, socotind că n-au știut să procedeze cum se cuvine și au provocat o situație neplăcută scârbind pe cineva, sau că ispita a fost lăsată pentru păcatele lor, ca să le încerce smerenia, răbdarea și dragostea pentru Domnul; astfel gândind, nu-și permiteau să judece pe cineva, cu atât mai mult să înjosească sau să desconsidere”. (Sfântul Ambrozie de la Optina)


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cuviosii din Athos

Vizualizari: 408

Id: 18419

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.