Daca imi taie calea o pisica neagra inseamna ca imi va merge rau?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca imi taie calea o pisica neagra inseamna ca imi va merge rau?

- Dacă îmi taie calea o pisică neagră înseamnă că îmi va merge rău?

- Deşi în Rusia s-au împlinit 1000 de ani de la încreştinare, duhul superstiţiei şi al păgânătăţii a rămas viu. A venit la mine o fată şi mi-a spus: „Părinte, spuneţi că nu trebuie să credem în horoscop, dar să ştiţi că acesta spune adevărul! La mine au venit nişte ţigani şi mi-au vândut bijuterii din aur care, ulterior, s-au dovedit a fi false. După aceea am citit în horoscop că în acea zi pot avea neplăceri cu aurul”. Iată cum a prins-o diavolul în plasă!

Apoi s-a abonat special la ziar, ca să citească horoscopul. Altă dată a citit că trebuie să fie atentă cu documentele. A mers în audienţă la o întreprindere în acea zi, iar o femeie de acolo i-a luat din greşeală dosarul cu documente. A căutat dosarul mai mult de o oră şi bine că femeia aceea îl lăsase la poartă după ce a văzut că nu este al ei! Multe i s-au întâmplat de felul acesta. După aceea nu se mai putea abţine din a citi horoscopul.

Atunci când omul cere ajutorul vreunei babe în loc să vină la Domnul, se întâmplă ca baba, deşi nu ştie nimic, să-l ajute. De ce? Omul crede în ce spune baba şi primeşte ajutor conform credinţei lui. Astfel, omul se prinde în plasa diavolului, iar după aceea nu mai ştie cum să se elibereze din ea.

(Indrumar creştin pentru vremurile de azi. Convorbiri cu Părintele Ambrozie. vol. 1, Editura Sophia, Bucuresti, 2008)

Categoria: Articole

Cautare:

Daca imi taie calea o pisica neagra inseamna ca imi va merge rau?

Vizualizari: 435

Id: 9445

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.