Daca nu lucram virtutile in viata noastra, inima ni se impietreste

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca nu lucram virtutile in viata noastra, inima ni se impietreste

De asemenea, femeile au şi dragoste în firea lor şi îşi pot dărui inima lor lui Dumnezeu, în timp ce bărbaţii au nevoie de a fi lucraţi, pentru ca inima lor să lucreze pentru Dumnezeu. De altfel, omul nu se deosebeşte de o statuie de piatră, atunci când nu-i lucrează inima.

Prin urmare, toţi avem înclinaţii duhovniceşti, fie bărbaţi, fie femei, şi nu ne putem îndreptăţi. Ajunge numai să vrem să punem în valoare posibilităţile ce ni le-a dăruit Dumnezeu, ca să ajungem în Rai lângă El, şi astfel să Se bucure şi El, şi să ne bucurăm şi noi, ca fii ai Lui.

Aşa cum Bunul Dumnezeu mereu se poartă faţă de noi cu dragoste şi bunătate şi ne cheamă în Rai, tot astfel şi noi nu trebuie să ne purtăm barbar cu semenii noştri şi să ne odihnim gândul că trimitem suflete în Rai cu felul nostru aspru de a fi. Cel care se poartă barbar, chipurile, ca să folosească duhovniceşte sufletele, este mai rău decât Diocleţian, pentru că acela a fost idolatru şi nu creştin.

(Cuviosul Paisie AghioritulEpistole, Editura Evanghelismos, pp. 149-150)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Daca nu lucram virtutile in viata noastra, inima ni se impietreste

Vizualizari: 175

Id: 5862

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.