Daca vreun arbore puternic...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca vreun arbore puternic...

Dacă vreun arbore puternic întâlnim în cale, care are crengile sale prea mult răsfirate în văzduh şi cu rădăcinile puternice de jur împrejur ca şi cu nişte temelii nezdruncinate se arată, de la acesta privirea minţii să o ridicăm la omul cel rânduit de Dumnezeu în mare dregătorie şi care, în vremea stăpânirii sale, până departe peste noroade multe se întinde.

Şi la copacul cel din mijlocul pământului (Daniil 4, 8-11), care se părea că ajunge până la cer cu înălţimea şi care cu ramurile lui până la marginile pământului se întindea, să cugetăm, încă şi la tăierea cea fără de veste a lui.

Pe aceasta având-o în minte, de puterea Atotţiitorului Dumnezeu să ne înfricoşăm.

(Părintele Ilie Cleopa, Opt cuvinte despre minunile lui Dumnezeu din zidiri, Editura Episcopiei Romanului şi Huşilor, Roman, 1996, pp. 38-48)

Categoria: Articole

Cautare:

Daca vreun arbore puternic...

Vizualizari: 511

Id: 22690

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.