De cate ori trebuie sa ne spovedim?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De cate ori trebuie sa ne spovedim?

- De câte ori pe an trebuie să se spovedească mirenii?

- Spovedania nu este legată de termene sau soroace anumite din cursul anului. Putem alerga la duhovnic ori de câte ori simţim nevoia să ne uşurăm sufletul de povara păcatelor şi să primim mângâierea harului şi nădejdea iertării. Cu cât ne spovedim mai des, cu atât mai bine.

De obicei însă, spovedania este legată de cele patru posturi. Porunca a patra a Bisericii învaţă să ne mărturisim păcatele de patru ori pe an, în cele patru posturi. Cei mai sporiţi în evlavie să se spovedească în fiecare lună, iar ceilalţi „măcar o dată pe an” şi anume în Postul Paştilor (Mărturisirea Ortodoxă, partea I, întrebarea 90).

(Ne vorbește Părintele Cleopa 4, Ediția a II-a, Ediţie îngrijită de Arhimandrit Ioanichie Bălan, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamț, 2004, p. 100)

Categoria: Articole

Cautare:

De cate ori trebuie sa ne spovedim?

Vizualizari: 374

Id: 12480

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.