De ce apar divorturile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce apar divorturile

Cu toții avem de păzit următoarea poruncă de a ne purta poverile unii altora. Cu atât mai multă plăcere trebuie să împlinească această poruncă unul față de celălalt oamenii atât de apropiați cum sunt soții. Atunci când omul nu vrea să rabde, neplăcerile se întețesc, iar fleacurile se adună unul câte unul până ia naștere un zid despărțitor. De ce ne-a fost dată mintea? Ca să netezim calea vieții. O purtare înțeleaptă va destrăma contradicțiile care apar. Când acestea nu se destramă, pricina este lipsa înțelepciunii de viață, iar într-o și mai mare măsură lipsa dorinței de a chibzui bine situația, ba într-o și mai mare măsură lipsa altui scop în viață afară de plăceri. Încetează plăcerile – cei doi încetează să mai fie mulțumiți unul de celălalt, și tot așa până la divorț. (Sfântul Teofan Zăvorâtul)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă-250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, Editura Sofia, p. 110-111)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce apar divorturile

Vizualizari: 469

Id: 14332

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.