De ce patima invidiei exista la femei intr-o masura mai mare decat la barbati?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce patima invidiei exista la femei intr-o masura mai mare decat la barbati?

Deoarece femeia are sădită în firea ei multă bunătate și dragoste, diavolul o războiește mult: îi aruncă invidia cea otrăvitoare și-i ortăvește dragostea. Iar când dragostea ei este otrăvită și devine răutate, atunci femeia din albină devine viespe și îl întrece pe bărbat în duritate. Și vezi, în timp ce unui bărbat îi este de ajuns să plece de lângă el persoana nedorită, ca să n-o mai vadă în fața ochilor, femeia, care a fost dăruită de Dumnezeu prin creație cu multă afecțiune, nu se mulțumește cu faptul de a dispărea persoana pe care o invidiază și de a nu o mai avea în fața ochilor, ci ar dori ca ea să moară. Femeia trebuie să fie foarte atentă la patima invidiei. Se impune să golească dragostea ei de orice urmă de egoism, pentru ca dragostea cea multă pe care o are să rămână curată.

(Cuviosul Paisie AghioritulPatimi și virtuți, traducere de Ieroschim. Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2007, p. 119)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce patima invidiei exista la femei intr-o masura mai mare decat la barbati?

Vizualizari: 402

Id: 21938

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.