De ce se depune juramant la cununie?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce se depune juramant la cununie?

Jurământul sau legământul se face doar de două ori în viaţă, şi două feluri de oameni pun mâna pe Evanghelie şi pe cruce totodată: cel ce se cunună şi călugărul, care se jură în clipa în care este tuns călugăr. Când te faci călugăr şi când te căsătoreşti tot cununie se numeşte. Ţi-ai luat crucea şi legământul căsătoriei? Ai pus mâna pe o Evanghelie? Jurământul este valabil în veci și după jurământul dintâi vei fi întrebat la judecată, chiar dacă ai două cununii. Cununia nu-i sport, e un legământ, e un jurământ, este o cruce, dacă  luăm în serios lucrurile. Rezistați și luați căsnicia așa cum trebuie să fie, cu frică de Dumnezeu și cu binecuvântarea preotului și, astfel, nu se va destrăma.

(Arhimandrit  Ioanichie Bălan, Spovedania, taina împăcării, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 42-43)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce se depune juramant la cununie?

Vizualizari: 338

Id: 19102

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.