De ce te mai numesti crestin ortodox daca tu crezi in horoscop?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce te mai numesti crestin ortodox daca tu crezi in horoscop?

Care este dauna pentru credinţa cea bună dacă se atribuie influenţei stelelor binele şi răul? Dauna este foarte mare şi foarte îngrozitoare. Această părere nu numai că Îl arată pe Dumnezeu ca vinovat al oricărui rău pentru oameni şi ca nefiind de acord cu El Însuşi, deşi El e singur, după fiinţă, atotbun şi atotdrept dar îl arată şi ca fiind vinovat pentru pagubele mulţimii nenumărate de oameni deoarece, în realitate, aşa cum e spus în Scriptură, foarte puţini se mântuiesc (Mt. 7, 14). Căci noi vedem că o mare parte din oameni, din cauza comportamentului lor desfrânat şi nelegiuit şi a nenumăratelor fapte rele, mor cu ruşine şi cu necinste. Şi nu numai până la aceasta se întinde hula ci chiar şi legea insuflată de Dumnezeu o smulg cu totul din rădăcină şi sunt determinaţi să-şi piardă orice nădejde pentru dobândirea virtuţilor demne de laudă fiind încredinţaţi că acest lucru este foarte greu sau cu totul imposibil deoarece stelele nu contribuie la el. De aceea, cei care acordă cu bucurie atenţie acestei învăţături, gândesc că nu pot să renunţe la patimile necinstite şi fiecare înfăţişează ca îndreptăţire a răului său, influenţa stelelor. Din această cauză mulţi suferă în gândurile lor de această credinţă cumplit de rea şi numai cu limba şi cu buzele se arată a fi păstrători ai sfintei credinţe creştine şi fac acest lucru numai pentru că se cutremură de focul în care ard necredincioşii credinţei celei adevărate. Şi întrucât se află în ei credinţa în mişcarea stelelor şi o consideră ca fiind un lucru dumnezeiesc trăiesc fără pocăinţă, neavând nici o grijă pentru judecata viitoare şi consideră că toate sunt nefolositoare: şi rugăciunile şi jertfele, dacă nu intervine forţa stelelor. Asemenea oameni îşi petrec viaţa aidoma animalelor necuvântătoare, făcând pe plac în orice chip pântecelui nesătul şi dorinţelor ruşinoase ale trupului, considerând că acest lucru este desfătarea cu fericirea desăvârşită deşi sfârşitul lor este chinul veşnic în foc.

(Sfântul Maxim GreculViața și cuvinte de folos, Editura Bunavestire, Galați, 2002, p. 116)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

De ce te mai numesti crestin ortodox daca tu crezi in horoscop?

Vizualizari: 276

Id: 19279

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.