www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

„De la tot pacatul se intoarce omul usor, dar de la eres, foarte greu!”

„De la tot pacatul se intoarce omul usor, dar de la eres, foarte greu!”

Să știi dumneata că toți cei care nu se supun Bisericii lui Hristos celei dreptmăritoare, rămân grupări sectare și foarte greu se pot îndrepta, că zic Sfinții Părinți: „De la tot păcatul se întoarce omul ușor, dar de la eres, foarte greu!” Și aceasta, pentru că se întunecă partea rațională a sufletului și degeaba îi spun eu că aici este alb, că el vede negru. Și atunci foarte greu se întoarce. Aceasta este mentalitatea tuturor sectanților.

Pe lângă aceasta, nu puțini creștini ortodocși, mai ales cei care nu frecventează Biserica și au o stare materială precară, sunt atrași la diverse grupări sectare întrucât li se oferă bani, îmbrăcăminte și alte avantaje materiale de peste hotare. Aceștia și-au vândut sufletul diavolului și nu se vor mântui în veci, decât numai dacă se întorc la Biserica mamă, cea adevărată, care este Biserica Ortodoxă.

(Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbește Părintele Cleopa, ediția a II-a, vol. III, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamț, 2004, p. 58)

Categoria: Articole

Cautare:

„De la tot pacatul se intoarce omul usor, dar de la eres, foarte greu!”

Vizualizari: 512

Id: 18711

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.