De multe ori m-am cait ca am vorbit; iar ca am tacut, niciodata

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De multe ori m-am cait ca am vorbit; iar ca am tacut, niciodata

Când era avva Arsenie să moară, s-au tulburat ucenicii lui. Și le-a zis lor: încă nu a venit ceasul; iar când va veni ceasul, vă voi spune vouă. Dar am să mă judec cu voi la divanul lui Hristos, de veți da trupul meu cuiva. Iar ei au zis: și ce vom face, că nu știm să-l îngropăm? Și le-a zis lor bătrânul: nu stiți să legați o funie de piciorul meu și să mă trageți la munte?

Și acesta era cuvântul bătrânului, adică obișnuia bătrânul a zice: Arsenie, pentru ce ai ieșit (din lume)? De multe ori m-am căit că am vorbit; iar că am tăcut, niciodată. Iar când era aproape de a muri, l-au văzut pe el frații plângând și i-au zis lui: într-adevăr și tu te temi, părinte? Și a zis lor: într-adevăr, frica cea de acum, ce este cu mine în ceasul acesta, cu mine este de când m-am făcut călugăr. Și așa a adormit (întru Domnul).

Se mai spunea, că în toată vremea vietii sale când ședea la lucrul mâinilor lui, avea o cârpă în sân pentru a-și șterge lacrimile care picau din ochii săi și auzind avva Pimen, că a adormit, lăcrimând, a zis: fericit ești, avvo Arsenie, că te-ai plâns pe tine în lumea aceasta. Că acela ce nu se plânge pe sine aici, acolo se va plânge veșnic. Deci, ori aici de voie, ori acolo de munci, este cu nepuțință a nu plânge.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 22-23)

Categoria: Articole

Cautare:

De multe ori m-am cait ca am vorbit; iar ca am tacut, niciodata

Vizualizari: 344

Id: 14638

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.