Deprimarea ca mandrie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Deprimarea ca mandrie

Te poți mântui oriunde și poți pieri oriunde. Satana a fost cel mai înălțat dintre îngeri, stând pururea înaintea lui Dumnezeu, și totuși, din mândrie, a căzut. Iuda Iscarioteanul a fost unul dintre cei doisprezece apostoli, și totuși, pentru iubirea de argint, a vândut pe Domnul, iar mai apoi s-a omorât (din deznădejde). O mulțime de oameni au pierit întru acest chip.

Pe de altă parte, vameșul cel păcătos a fost îndreptățit cu o singură rugăciune scurtă. Tâlharul cel bun, răstignit fiind, s-a mântuit tot printr-o rugăciune scurtă și a intrat în rai dimpreună cu Domnul Însuși. Domnul nostru a spus cărturarilor și fariseilor celor mândri că vameșii și curvele vor intra în Împărăția lui Dumnezeu înaintea lor, căci aceia s-au pocăit la propovăduirea lui Ioan Botezătorul, dar învățătorii cei mândri nu. (Părintele Vassian de la Peșterile Pskovului)

(Cerească Înțelepciune de la cei de Dumnezeu luminați Dascăli despre Cum să biruim deprimarea, ediția a 2-a, traducere de Constantin Făgețan, Editura Sophia, București, 2008, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Deprimarea ca mandrie

Vizualizari: 394

Id: 17533

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.