Desi lumea merge spre sfarsit, numai Dumnezeu stie data

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Desi lumea merge spre sfarsit, numai Dumnezeu stie data

Această lume a noastră, fără îndoială, merge spre sfârșitul său cu un număr imens de ființe umane, cu un nemărginit număr de „destine” umane, cu un nesfârșit număr de taine cunoscute numai de Domnul, Cunoscătorul și Văzătorul a toate.

Minții omenești îi este cu neputință nu numai să prevadă, ci și, cu atât mai mult, să determine, să știe și să se bazeze pe anumite concluzii despre când va veni sfârșitul lumii. Este nevoie ca în această lume, în această grădină zidită de mâinile lui Dumnezeu, toate să se „coacă” exact așa cum sunt rânduite dinainte în planul cel din veac al lui Dumnezeu, și atunci, numai atunci, se va ajunge la sfârșitul lumii. În această privință, calculele umane sunt întotdeauna nesigure, inexacte și greșite.

(Ieromonah Benedict Stancu, Părinții Bisericii despre sfâșitul lumii: antologie, Editura Sophia, București, 20098, p. 23)

Categoria: Articole

Cautare:

Desi lumea merge spre sfarsit, numai Dumnezeu stie data

Vizualizari: 405

Id: 19008

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.