Despre cum ne vede Dumnezeu icoana sufletului nostru

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre cum ne vede Dumnezeu icoana sufletului nostru

Atunci când Dumnezeu privește către om, El nu vede nici virtuți și nici desăvârșiri pe care acesta încă nu le deține, ci vede în om frumusețea lui nestinsă… Dragostea, iată, ne descoperă vederea frumuseții, uneori abia îmbobocită, alteori sub obroc, după paravan, dar existentă. Uitându-se către noi, Dumnezeu ne vede la fel cum noi vedem o icoană străveche, pângărită de vitregia vremii, din care a rămas poate foarte puțin; însă, dacă vom lua în mână o asemenea icoană, cu câtă grijă am ține-o, cât de dureros am trăi groaza faptului că o asemenea sfințenie a putut fi pângărită, că o asemenea frumusețe a putut fi mutilată.

Am ține-o în mână cu grija cu care am avea pe brațe un rănit, ca pe un ostaș care a suferit pe câmpul de luptă, care poate chiar moare în acele momente, dar în care persistă ceva nespus de măreț și de frumos. Astfel ne vede Dumnezeu. Și, dacă icoanele se pot deteriora complet, omul nu se poate strica niciodată definitiv.

(Mitropolit Antonie de Suroj, Despre credință și îndoială, Editura Cathisma, București, 2007, pp. 159-160)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre cum ne vede Dumnezeu icoana sufletului nostru

Vizualizari: 462

Id: 17428

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.