Despre cunoasterea de sine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre cunoasterea de sine

Cel ce pe sine se cunoaște în destul, de disprețuiește și nu se lasă măgulit, câtuși de puțin, de laudele oamenilor.

Înfrânează-ți dorința prea vie de a cunoaște, că nu vei afla în aceasta decât o mare risipire și tot pe atâta înșelare. Celor care știu prea multe, lesne le vine să pară și să treacă drept  îndemânatici. Cu cât vei cunoaște mai mult și mai bine, cu atât vei fi judecat mai aspru, de nu vei trăi cu sfințenie. Oricât de înzestrat ai fi și oricâtă știință ai avea, să nu-ți faci din ele temeiuri de îngâmfare, ci mai întâi de toate, teme-te din pricina luminilor ce ți-au fost dăruite.

(Ieromonah  Arsenie Boca, Tinerii, familia, și copii născuți in lanțuri, Editura Credința strămoșească, 2005, p.202)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre cunoasterea de sine

Vizualizari: 289

Id: 19185

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.