Despre educatia copiilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre educatia copiilor

Voi neglijaţi sufletul copilului, dispreţuindu-l ca şi cum ar fi ceva fară importanţă; în schimb vă ocupaţi de cele nefolositoare, ca şi cum ar fi necesare şi importante.

Faceţi totul ca fiul vostru să aibă slujitor, cal, îmbrăcăminte frumoasă, dar ca să fie plin de virtute nici nu vreţi să vă gândiţi. Şi, în timp ce duceţi strădania voastră până la grija lemnelor şi pietrelor, nu învredniciţi sufletul nici cu cea mai mică parte din această grijă.

Suferiţi totul numai ca să fie aşezată în casă o statuie vrednică de admirat şi ca acoperişul casei să fie de aur, dar ca să fie de aur cea mai preţioasă dintre toate statuile, sufletul, nu vreţi să vă îngrijiţi.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Împotriva celor care se opun vieţii monahale 3,7 în P.G. 47, p. 360).

Categoria: Familie

Cautare:

Despre educatia copiilor

Vizualizari: 312

Id: 27284

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.