Despre efortul fizic

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre efortul fizic

E păcat de moarte să ne ostenim pentru Dumnezeu, ca, mai apoi, să ne pară rău și să începem a cârti. Să-ți fie limpede: Virtutea nu se câștigă stând tolănit în pat! Efortul trupesc e cel mai mare dar pe care ni l-a făcut Dumnezeu pentru mântuirea noastră, pentru dobândirea Harului. Alții primesc cu bucurie înjosiri și mari osteneli, iar tu te plângi? E cel mai mare păcat să ne ostenim pentru Hristos, iar apoi să ne pară rău și să suferim. Măi, tu ești tânăr și zici că obosești? Păi, eu, la vârsta ta, zburam, nu alta! Pe toate vroiam să le împlinesc. Nu te uita la mine acum, că nu mai pot face nimic. Văd că ai dat mult înapoi. Omul cel vechi a câștigat din nou teren. Nu te lăsa! Revino-ți!

(Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, Traducere de Prof. Drd. Sorina Munteanu, Editura Bunavestire, Bacău, p. 171)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Despre efortul fizic

Vizualizari: 369

Id: 18366

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.