Despre partea cea mai ascunsa a vietii sufletesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre partea cea mai ascunsa a vietii sufletesti

Pentru Dumnezeu, nu uitaţi să-l citiţi din când în când pe Sfântul Ioan Gură de Aur, orice carte de-a lui v-ar cădea în mâini. El scria simplu, fără pregătiri, aşa cum se coceau lucrurile în spiritul lui şi cum i se aşezau în inimă gândurile. La el, multe par la început lucruri neînsemnate, dar continuaţi mai departe şi veţi găsi o comoară de nepreţuit.

Alţii spun că Gură de Aur a înfăţişat rânduiala generală a vieţii creştine. În mare parte este adevărat, dar nu întru totul. Aproape în fiecare dialog se găsesc cuvinte ce înfăţişează partea cea mai ascunsă a vieţii spiritului. Aceasta să o studiaţi şi să o păstraţi in inimă, pentru cazuri de necaz şi de nevoie.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulÎnvățături și scrisori despre viața creștină, Editura Sophia, București, 2012, p. 108)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Despre partea cea mai ascunsa a vietii sufletesti

Vizualizari: 485

Id: 7628

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.