Diavolul n-are nicio putere asupra omului smerit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Diavolul n-are nicio putere asupra omului smerit

În Pateric, se spune că avva Macarie a vorbit cu vrăjmașul, i s-a arătat vrăjmașul și i-a spus: „Macarie, tu postești – eu nu mănânc niciodată! Tu faci privegheri – eu niciodată nu dorm! Dar, este una cu care ne biruiești”. Și, când a întrebat avva Macarie care este aceea cu care-l biruiește, diavolul a zis: „Smerenia!”.

Dracii nu pot avea smerenie! Au mândrie, din mândrie au căzut, mândria este semnul viețuirii lor, și-atunci e totuși ceva cu care diavolul este biruit, pe lângă semnul Crucii, pe lângă numele lui Iisus, pe lângă rugăciunea pe care o facem ca să ne ajute Dumnezeu, mai este și smerenia, pe care diavolul n-o are. Și-atunci, dacă ne smerim – diavolul n-are nicio putere asupra noastră. De ce? Pentru că ne mărturisim gândurile, căutăm îndrumare, cerem ajutorul lui Dumnezeu, nu ne întemeiem pe puterile noastre și, în felul acesta, îl facem neputincios pe vrăjmașul.

(Arhimandrit Teofil Pârâian, Cuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, p. 34)

Categoria: Articole

Cautare:

Diavolul n-are nicio putere asupra omului smerit

Vizualizari: 455

Id: 6801

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.