Diferenta intre lege si har

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Diferenta intre lege si har

În ce priveşte spovedania, modul în care el îi „forma” pe cei ce veneau la el, una din dificultăţile pe care fără îndoială că mulţi o aveau de întâmpinat era că el nu pretindea nimic de la nimeni; te punea pur şi simplu în faţa faptelor, aşa cum sunt ele: şi ţie-ţi revenea să acţionezi în consecinţă, iar dacă ştiai cum să procedezi, atunci făceai tot ce îţi stătea în putinţă. Mulţi găseau că era mai uşor să se adreseze unui părinte duhovnicesc care le-ar fi dat câteva reguli precise: iată programul, faceţi aceasta sau altceva…

Şi în asta constă fără îndoială cea mai mare dificultate şi toată diferenţa între lege şi har. Oricât de dificilă ar fi legea, poţi nădăjdui că vei învăţa să i te conformezi. În lege există o limită; iubirea nu o are.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viaţă rugăciune, Editura Sofia, p. 30)

Categoria: Articole

Cautare:

Diferenta intre lege si har

Vizualizari: 368

Id: 9650

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.