Din focul necazului se inalta rugaciunea cea mai puternica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Din focul necazului se inalta rugaciunea cea mai puternica

Cu puterea rugăciunilor s-au făcut şi se fac mari lucruri şi minuni în toate timpurile: în trecut, în prezent şi în viitor. Rugăciunea e un mare dar dumnezeiesc ce ajută, îmbărbătează, întăreşte, înalţă şi veseleşte veşnic pe drept-credincioşii creştini.

Tămâia pusă umedă, cu chibzuială, pe spuza de deasupra cărbunilor aprinşi, scoate şi înalţă din sine către cer un fum plin de mireasmă plăcută. Tot astfel şi noi, rugându-ne cu chibzuială în Duh şi în adevăr, în focul scârbelor, rugăciunile noastre se suie la Cer, la Dumnezeu (Psalmi 140, 1-2; Apocalipsa 5, 8; 8, 3-4), Care ne trimite ajutor şi puteri înmulţite de Sus.

(Protosinghel Nicodim Măndiță, Învățături despre rugăciune, Editura Agapis, București, 2008, p. 71)

Categoria: Articole

Cautare:

Din focul necazului se inalta rugaciunea cea mai puternica

Vizualizari: 206

Id: 5271

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.