Doamne, iubesc legea Ta duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Doamne, iubesc legea Ta duhovniceasca

Cu gândul, Doamne, iubesc legea Ta duhovnicească [cf. Romani 7, 14], dar legea care e în mădularele mele mă ține întemnițat departe de convorbirea cu ea [Romani 7, 14]. 

E ca și cum sufletul ar fi ținut într-o închisoare, îndeletnicindu-se cu lucruri urâte, sau ar fi tras în chip silit departe de convorbirea duhovnicească, deși nu vrea să fie făcut sălaș patimilor trupului; și plânge suspinând, iar starea sa nenorocită nu poate fi spusă. Ca și văduva care, fiind înșelată, cere în durerea ei ajutor de la Dumnezeu și care în cererea ei e lăudată în Evanghelia care vorbește despre ea. „Fă-mi dreptate - spune în rugăciune - „față de trupul meu, care e potrivnicul meu [cf. Luca 18, 3]. Și dulcele judecător îi dă răsplata străpungerii inimii ei.

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte către singuratici, Partea a III-a recent regăsită, Editura Deisis, Sibiu, 2007, p. 126)

Categoria: Articole

Cautare:

Doamne, iubesc legea Ta duhovniceasca

Vizualizari: 496

Id: 24378

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.