Domnul ne vrea sa fim intregi ai Lui!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Domnul ne vrea sa fim intregi ai Lui!

Nimbul de lumină în care se prezintă tot cadrul vieții călugărești este dumnezeiesc și fericit sunt cei ce rămân în acest cadru până la sfârșit, fără nici un compromis. Fericiți sunt de trei ori că s-au facut vrednici de cununa cea neveștejită a slavei și n-au trăit degeaba pe pământ. Ei sunt ca pomii răsădiți la marginea apelor. Pentru aceia se va odihni cu adevărat Duhul lui Dumnezeu și întreaga Sfântă Treime își va face locaș în sufletele lor. Numai a unora ca acestora le este viața fericită, care din pruncia călugarească s-au întraripat cu dumnezeiescul dar al curăției totale trupești și sufletești. Pentru ei nimic nu este greu, și nimic necurat. Că zice Sfântul Pavel că pentru cei curați toate sunt curate și sfinte. Pentru ei nimic nu este greu, căci toate le pot în Iisus Hristos care este veșnic cu ei; Domnul ne vrea să fim întregi ai Lui, întregi la minte și întregi la trup.  (Părintele Dometie Manolache de la Râmeț) (Arhimandrit Ioanichie Bălan, Patericul românesc, Editura Mănăstirea Sihăstria, Neamț, 2005, p. 663)

Categoria: Articole

Cautare:

Domnul ne vrea sa fim intregi ai Lui!

Vizualizari: 448

Id: 3845

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.