Domnul nostru lisus Hristos, Imparatul cerului si al pamantului a fost intampinat de ura si uneltiri ucigase

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Domnul nostru lisus Hristos, Imparatul cerului si al pamantului a fost intampinat de ura si uneltiri ucigase

Domnul nostru lisus Hristos, Împăratul cerului şi al pământului, venind pentru mântuirea neamului omenesc cu dovezi de netăgăduit ale Dumnezeirii Sale, cu stăpânire fără margini asupra întregii făpturi văzute și nevăzute, nu doar că nu a fost primit de oameni cu slava şi cinstea ce I se cuveneau, ci a fost întâmpinat de ură, de bănuială, de uneltiri ucigaşe; în toată vremea pribegiei sale pământeşti a fost urmărit de clevetire, defăimare, de viclenie; în cele din urmă, a fost prins ca un făcător de rele în vremea rugăciunii Sale de noapte, a fost legat, târât cu sila, a fost dus înaintea unor judecători care dinainte de judecată se hotărâseră pentru ucidere, a fost supus batjocurii, loviturilor, scuipărilor, feluritelor chinuri, morţii pe cruce - moartea de ocară a celor nelegiuiţi.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvinte către cei care vor să se mântuiască, traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2000, p. 19) 

 Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Domnul nostru lisus Hristos, Imparatul cerului si al pamantului a fost intampinat de ura si uneltiri ucigase

Vizualizari: 416

Id: 13790

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.