Domnul S-a desertat pe Sine cu totul pentru mantuirea neamului omenesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Domnul S-a desertat pe Sine cu totul pentru mantuirea neamului omenesc

Domnul S-a deşertat pe Sine cu totul pentru mântuirea neamului omenesc, S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând... şi cu închipuirea aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte de cruce (Filip. 2, 7-8), ca prin pătimirile Sale fără vină să răscumpere din munca veşnică neamul omenesc. Câtă nemăsurată bunătate şi dreptate dumnezeiască este aici! Minţile îngereşti cele înalte, prealuminate, atotcuprinzătoare nu se pot mira îndeajuns de acest pogorământ dumnezeiesc, de această milostivire, dreptate şi sfinţenie dumnezeiască, ce nu poate îngădui ca împreună cu ea să sălăşluiască fie şi pentru o clipă necurăţia păcatului şi Care întrebuinţează toată puterea harului pentru a o izgoni cu desăvârşire pe aceasta din firea omenească, din sufletul omenesc, care este zidit după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

(Sfântul Ioan de KronstadtDespre tulburările lumii de astăzi, Editura Sophia, București, 2011, p. 30)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Domnul S-a desertat pe Sine cu totul pentru mantuirea neamului omenesc

Vizualizari: 292

Id: 17853

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.