Dormitarea in Biserica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dormitarea in Biserica

Dormitarea în Biserică, adeseori e şi ea o patimă, o slugărire a diavolului, cu care mulţi se despart de Dumnezeu. Un frate călugăr dormita în Biserică, din multa lui trândăvie şi răul obicei, în timpul Utreniei. Atunci a văzut în vis pe Stăpânul Hristos răstignit pe Cruce şi întorcându-şi Faţa de ia el înapoi, a zis: „Slugă leneşă, somnoroasă şi trândavă, nu eşti vrednic ca să Mă vezi în Faţă, fiind somnoros şi afundat cu lenea, în timp ce alţii Mă laudă şi slavoslovesc. Aşadar, nici a Mea fericire nu vei moşteni în împărăţia cea Cerească, fiindcă cel ce se leneveşte a Mă slavoslovi, fericirea cea veşnică nu o va dobândi...". Acestea văzând şi auzind călugărul acela, s-a căit cu amar, s-a recules şi îndreptându-şi viaţa sa după voia si rânduiala lui Dumnezeu, s-a izbăvit de lenevire şi de osânda veşnică, învrednicindu-se de fericirea Raiului.

 

(Protos. Nicodim Măndiţă, Luxul şi împodobirile ruinează sufletul, Editura Agapis, 2011, p. 187)

Categoria: Articole

Cautare:

Dormitarea in Biserica

Vizualizari: 519

Id: 20052

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.