Dorul de manastire se va stinge oare?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dorul de manastire se va stinge oare?

„Pare că vor să vă jefuiască”. Cele ce intră în mănăstirile de maici aduc contribuţii în mănăstiri după puteri, uneori destul de mare, însă pentru aceasta unele se bucură de anumite privilegii şi, se pare, muncesc după bunul plac... deşi săvârşesc toate ascultările. Acest lucru nu trebuie să vă oprească. În afară de contribuţia aceasta, toate celelalte lucruri ale dumneavoastră le puteţi păstra în ordinea lor. Şi nimeni nu vă va întreba nimic... A cui este această înţelepciune care pune pe aceeaşi linie atracţia către beţie cu atracţia dumneavoastră către monahism? Atracţia dumneavoastră este clar de la Domnul... Acest lucru se vede din statornicia ei şi din faptul că dumneavoastră nici nu aveţi linişte din pricina nesatisfacerii ei şi nici nu veţi avea. Şi, dacă o satisfaceţi, puteţi întâmpina greutăţi. Însă acest lucru este nedespărţit de tot binele. Şi, intrând în mănăstire, să nu căutaţi să vă odihniţi. Aşa este calea aceasta, este calea strâmtorărilor şi a luptelor... Şi ea este calea cea adevărată. Iar cea liniştită nu este calea cea adevărată. Amintiţi-vă ceea ce a spus Domnul despre calea cea largă şi despre cea strâmtă.

 

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 72)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dorul de manastire se va stinge oare?

Vizualizari: 301

Id: 16473

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.