Doua feluri de cunoastere a lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Doua feluri de cunoastere a lui Dumnezeu

Catehismul care se studiază în școală nu are ca scop să le ofere copiilor cunoașterea lui Dumnezeu (această cunoaștere se presupune că există deja); el oferă copiilor doar cunoștințe despre Dumnezeu. Și după cum cunoașterea de Dumnezeu, ca orice altă știință, se însușește doar cu mintea și memoria, atunci studierea religiei în școală constă în deosebi în însușirea exterioară a adevărurilor de credință, fără a se pătrunde în adâncurile sufletului. Cunoașterea lui Dumnezeu se deosebește de cunoașterea de Dumnezeu. Cunoașterea lui Dumnezeu este un simțământ interior, de percepție nemijlocită a lui Dumnezeu, iar cunoașterea de Dumnezeu se adresează doar minții și memoriei. Despre cunoașterea lui Dumnezeu se vorbește în Evanghelie: Și aceasta este viața veșnică: Să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis (In 17, 3).

(Când și cum începem să-i vorbim copilului despre Dumnezeu, Editura de suflet, p. 81-82)

Categoria: Articole

Cautare:

Doua feluri de cunoastere a lui Dumnezeu

Vizualizari: 462

Id: 16028

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.