www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Dragostea pentru Hristos mai presus de toate

Dragostea pentru Hristos mai presus de toate

Tinereţea trece în tăcere; anii se scurg încetişor, pe neobservate, ca apa printr-o crăpătură; ceasurile dispar ca fumul în vânt. În acest fel viaţa aceasta trece şi dispare. Luptătorii lui Dumnezeu înaintează spre veşnicile răsplătiri ale slavei, în timp ce nepăsătorii şi iubitorii de cele lumeşti se îndreaptă spre o veşnică osândă împreună cu demonii. Atracţiile lumii şi plăcerile ei se vor preschimba într-un veşnic chin şi durere pentru cei ce se complac în ele, dacă nu se căiesc. Dimpotrivă, pentru oamenii lui Dumnezeu puţină înfrânare va fi recompensată de o veşnică fericire şi binecuvântare a lui Dumnezeu. Nu lăsa ca dragostea de familie să te împiedice; gândeşte-te că vei fi singură în ceasul morţii şi atunci vei avea nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Aşadar, dacă-L iubeşti pe El mai mult ca pe cei din familie, Îl vei avea pe El. Dar dacă nu reuşeşti, vei culege roadele unei amare remuşcări numai tu singură. Deci, pentru dragostea lui Hristos, hotărăşte-te şi începe o viaţă nouă.

(Părintele Efrem Filotheitul, Comori duhovniceşti din Sfântul Munte Athos, Editura Bunavestire, Bacău, 2001, pp. 99 – 100)

Categoria: Articole

Cautare:

Dragostea pentru Hristos mai presus de toate

Vizualizari: 527

Id: 15734

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.