Duhovnicul – vindecator sufletesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Duhovnicul – vindecator sufletesc

De trebuinţă este ca duhovnicul să fie aşezat cu adevărat cu faţa spre Cer, către Dumnezeu, în aşa măsură, încât omul care a venit la el să simtă îndată dimensiunea vieţii duhovniceşti. Să simtă împreună cu preotul că aici se deschide ceva cu desăvârşire nou şi, în acelaşi timp, cea mai importantă latură a vieţii lui.

E de trebuinţă ca duhovnicul, prin rugăciunea lui, prin viaţa lui, să atragă binecuvântat ajutor de Sus. Şi cei mai buni duhovnici au fost întotdeauna duhovnicii cu viaţă sfântă; nu psihanaliştii, nu psihiatrii şi psihologii, care lucrează în „centre de redare a încrederii”, dau cele mai bune sfaturi şi se orientează corect în stările sufleteşti ale omului.

Nu aceşti experţi se arată cei mai buni tămăduitori duhovniceşti, ci doar oamenii cu viaţă sfântă, care acţionează cu alte metode, care dispun de binecuvântate daruri, care ştiu să se roage, să cheme ajutor de la Dumnezeu şi să arate binecuvântată putere dumnezeiască spre omul neputincios şi suferind.

Se întâmplă adesea ca la spital să vină un om în aparenţă sănătos şi cu zâmbetul pe buze. Să spunem că şi-a luxat un picior. Şi să i se recomande lui: „De mult nu aţi mai trecut pe la policlinică, trebuie să treceţi prin câteva examene, trebuie să faceţi câteva analize”. Omul nu vrea, căci se simte sănătos, însă este constrâns. Iar în urma analizelor se descoperă că acesta are cancer, lucru la care nici măcar nu se gândise vreodată. Crezând că este pe deplin sănătos, el se pregătea să meargă la munte, într-o excursie. I se spune însă: „Nu! Este nevoie ca grabnic să vă internaţi în spital, să fiţi operat; fără amânare. Şi, desigur, chiar dacă operaţia va reuşi, nu veţi mai putea merge la munte anul acesta”.

(Protoiereu Vladimir Vorobiev, Duhovnicul și ucenicul, Editura Sophia, București, 2009, pp. 14-15)

Categoria: Articole

Cautare:

Duhovnicul – vindecator sufletesc

Vizualizari: 325

Id: 7594

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.