Duhurile din vazduh

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Duhurile din vazduh

Biserica Ortodoxă ne spune cu tărie nouă, fiilor săi, că Iisus Hristos a înviat și a dat viață celor ce erau în mormânt; deci și repausaților noștri. Și ne aducem aminte de aceasta, că învierea și viața nu sunt date decât prin Harul Domnului nostru Iisus Hristos.

Așadar, a treia zi trupul este pus în mormânt, în timp ce sufletul se urcă la cer: „Și țărâna să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu care i l-a dat” (Eccl. 12, 7).

Spațiul nesfârșit ce desparte pământul și cerurile, spațiul care este între Biserica triumfătoare și Biserica luptătoare, se numește - în limba obișnuită, ca și în Sfintele Scripturi și în scrierile Sfinților Părinți - văzduh. Astfel, prin cuvântul văzduh aici nu trebuie să înțelegem substanța eterică subțire ce înconjoară pământul, ci pur și simplu spațiul.

Acest spațiu este plin de îngeri căzuți a căror activitate, zi și noapte, este de a-l întoarce pe om de la mântuirea sa, făcând din el un instrument al răutății lor. Ei caută să influențeze activitatea interioară și exterioară a sufletului nostru ca să-l facă să participe la căderea lor. „Umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” (I Petru 5, 8), a zis Apostolul vorbind despre draci. După mărturia vaselor alegerii Sfântului Duh, duhurile rele locuiesc în văzduh și noi credem în acest adevăr.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 26-27)

Categoria: Articole

Cautare:

Duhurile din vazduh

Vizualizari: 426

Id: 17226

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.