Dumnezeiestile Scripturi nu dorim sa le auzim drept

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeiestile Scripturi nu dorim sa le auzim drept

Oare cine nu va plânge şi cine nu se va mâhni, cine nu se va înspăimânta, că Stăpânul lumii şi prin Sine şi prin robii Săi, proorocii şi apostolii, propovăduieşte şi strigă şi nu este cine să audă? Şi care sunt cele propovăduite de dânşii? „Nunta este gata, zice, şi cele grase, ale Mele junghiate”. Mirele, cu slavă şi cu mare cuviinţă stă în cămară şi primeşte cu bucurie pe cei ce intră; uşa este deschisă, slujitorii se sârguiesc. Alergaţi degrabă, mai înainte de a se închide uşa, ca nu cumva să rămâneţi afară şi nu va fi cine să vă bage pe voi înăuntru. Nu este cel ce primeşte, nu este cel ce pune sârguinţă, ci trândăvirea şi grija veacului acestuia ca un lanţ a legat mintea noastră. Dumnezeieştile Scripturi le scriem drept şi le citim corect, dar nu voim să le auzi drept, pentru că nu voim să săvârşim cele scrise în ele.

(Sfântul Efrem Sirul, Cuvinte și învățături vol. 1, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 138)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeiestile Scripturi nu dorim sa le auzim drept

Vizualizari: 369

Id: 19520

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.