Dumnezeu acopera uneori darurile cele bune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu acopera uneori darurile cele bune

Duhul cel Sfânt nu se lasă simţit de omul ce-i slab de smerenie. Chiar dacă unii doresc să se mântuiască, Bunul Dumnezeu nu le descoperă darurile veşniciei, pentru că-i este milă de acele suflete; la ei se împlineşte cuvântul din Psaltire: „Multă este mulţimea bunătăţii Tale, Doamne, pe care ai ascuns-o pentru cei ce se tem de Tine..

Chiar dacă nu-i sporit cineva în smerenie, Duhul Sfânt îi acoperă faptele cele bune, ca să nu fie jefuit. Unii cârtesc şi zic: „Am stat atâta vreme în mănăstire, şi n-am simţit ajutorul lui Dumnezeu defel”. Aceştia trebuie să se bucure, pentru că Dumnezeu le-a acoperit darurile cele bune, ca să nu le vadă; astfel, ei nu se tem de tâlhari.

(Părintele Proclu Nicău, Lupta pentru smerenie și pocăință, Editura Agaton, Făgăraș, 2010, p. 8)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu acopera uneori darurile cele bune

Vizualizari: 314

Id: 8236

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.