Dumnezeu, Care poate totul si este pretutindeni, nu ni se impune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu, Care poate totul si este pretutindeni, nu ni se impune

O lume întreagă se află în întunericul necunoştinţei şi în umbra morţii, flămândă şi însetată de hrana vieţii, rătăcind ca oile fără păstor, hărţuită de puterile duşmănoase ale întunericului, departe de Domnul cel atât de aproape de noi. Călătorim pe calea vieţii şi Hristos este cu noi, dar ochii noştri „sunt ţinuţi”, ca ai celor doi ucenici, care mergeau spre Emaus (Luca 22, 16); vedem pe Domnul pe ţărmul vieţii noastre şi „nu ştim că El este” (Ioan 21, 4).

Nu din pricina soarelui ne aflăm în întuneric dacă ne închidem într-o cameră fără ferestre. Nu stă în firea bunătăţii şi iubirii dumnezeieşti care a făcut pe om fiinţă liberă, să nesocotească această demnitate a noastră şi să ne impună dumnezeiasca Sa prezenţă. Dumnezeu, Care poate totul şi este pretutindeni, nu ni se impune, ci primeşte să-L ţinem la distanţă, aşteaptă ca noi să-L vedem, să nu-L trecem cu vederea. El, Cel Atotputernic, așteaptă ca noi să înlăturăm distanța la care Îl ținem: „Iată Eu stau la ușă și bat” (Apocalipsa 3, 20)

(Ieromonah Petroniu Tănase, Chemarea Sfintei Ortodoxii, Editura Bizantină, București, 2006, pp. 105-106)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu, Care poate totul si este pretutindeni, nu ni se impune

Vizualizari: 302

Id: 9947

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.