Dumnezeu ii pedepseste pe cei care se desfateaza

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu ii pedepseste pe cei care se desfateaza

Şi mai presus de toate slăvesc veşnic pe Preaînaltul Dumnezeu, Care niciodată nu uită a-i pedepsi pe cei ce se desfătează la bancheturi. Astfel, i-a lăsat pe fiii lui Iov să fie striviţi în casa în care petreceau; prin mâinile lui Samson a surpat palatul celor de altă seminţie care mâncau şi se veseleau; dincoace a tulburat banchetul lui Baltazar prin mâna cea înfricoşată care scria pe perete; dincolo a împrăştiat o mare întristare în inimile celor ce petreceau cu Irod tetrarhul pentru tăierea capului Înaintemergătorului [şi punerea lui] pe tipsie. Vezi, Stăpânul meu, ce lucru urât este desfătarea înaintea ochilor lui Dumnezeu și cu ce răni obişnuieşte a-i pedepsi Dumnezeu pe lucrătorii ei? De aceea proorocul Amos, văzându-i pe desfătători, zice: Vai [...] celor ce dorm în paturi de elefant şi se răsfaţă întru aşternuturile lor; şi celor ce mănâncă iezi din turme şi viţei sugători din mijlocul cirezilor (Am 6,4).


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu ii pedepseste pe cei care se desfateaza

Vizualizari: 489

Id: 17950

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.