Dumnezeu ne vorbește prin oamenii de langa noi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu ne vorbește prin oamenii de langa noi

Priviți cu multă luare-aminte la soare, la lumină, la zi, la crugul zilei și al nopții, la bătăile ceasului și, mai ales, ale clopotului de la biserică, de dimineață, de la amiază și de seară. Cât de limpede strălucește Împărăția lui Dumnezeu prin toate cele văzute. Obișnuiți-vă să priviți la fiecare om, cu scopul de a învăța de la el vreun lucru duhovnicesc. Priviți la el ca la o carte duhovnicească, pe care a deschis-o înaintea dumneavoastră chiar Domnul. Din aceasta veți vedea grabnic folos pentru sufletul dumneavoastră. Domnului Îi place să ne înconjure cu toți oamenii și toate lucrurile de care avem nevoie. Dumnezeu Însuși grăiește, dar noi nu înțelegem - și grăiește neîncetat: ba prin făpturi, ba prin oamenii asemenea nouă, ba prin cărți. (Sfântul Inochentie al Penzei, Viața care duce la Cer, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, pp. 75-76)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu ne vorbește prin oamenii de langa noi

Vizualizari: 379

Id: 3880

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.