Dumnezeu stie mai bine cui si ce boala ii este de folos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu stie mai bine cui si ce boala ii este de folos

De te vei ruga în scârbe lui Dumnezeu, acestea se vor depărta de la tine, iar boala nici cu toiagul n-o alungi.

Pentru purtarea bolii cu răbdare se dăruieşte milostivirea şi iertarea păcatelor.

Orice boală e grea, şi mai ales cancerul, dar n-avem ce face: trebuie să ne împăcăm cu acest lucru. Dumnezeu ştie mai bine cui şi ce boală îi este de folos pentru curăţire de patimi şi de greşeli. Nu în zadar scrie Sfântul Efrem: „Boala e mai anevoioasă decât durerea, dar trece mai repede decât durerile suferinţelor celor deşarte”. Ştii şi singură că această neputinţă vine în mare parte din starea de nelinişte a sufletului... (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 60)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu stie mai bine cui si ce boala ii este de folos

Vizualizari: 286

Id: 10928

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.